cosmeceutical

WAT ZIJN COSMECEUTICALS?

Met de lancering van het nieuwe merk Novexpert hoor je mij vaak spreken over cosmeceuticals. Maar wat zijn nu eigenlijk cosmeceuticals?

 

INNOVATIEF

Innovaties zetten zich meer en meer door. Waar vroeger de consument tevreden was met een blauw potje witte crème ter hydratering van de huid, wil de doorsnee consument nu veel meer. In feite wil de consument high-end producten voor thuisgebruik, als ware dokterniveau producten voor thuisgebruik.

Cosmeceuticals zijn voornamelijk ontstaan als reactie op de groeiende vraag naar vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten die méér voor de huid kunnen betekenen dan deze alleen maar hydrateren en verzachten.

 

WAT ZIJN COSMECEUTICALS?

Cosmeceuticals gaan qua werking verder dan cosmeticaproducten, want ze bevatten biologisch actieve ingrediënten die tot het maximale geconcentreerd zijn en verschillende processen in de huid verbeteren. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, maar waar het op neerkomt is dat de ingrediënten van cosmeceuticals van dusdanige kwaliteit zijn (en perfect op elkaar ingespeeld) dat ze ook daadwerkelijk je huid kunnen verbeteren.

Cosmeceuticals beloven dat ze een geneesmiddelachtige werking hebben om huidveroudering en huidproblemen aan te pakken. Ze liggen qua werking eigenlijk tussen cosmetica en farmaceutica (geneesmiddelen) in. Vandaar ook de term: cosmeceutical = een samenvoeging van de woorden ‘cosmetic’ (cosmetisch) en ‘farmaceutical’ (geneesmiddel).

Het voordeel van deze producten: minimale irritatie en geen vervelende bijwerkingen. Deze producten zijn probleemoplossend, huidverbeterend, herstellend en huidvernieuwend. Cosmeceuticals zijn doorgaans alleen verkrijgbaar via gespecialiseerde kanalen.

 

WAAROM COSMECEUTICALS?

Cosmeceuticals zorgen voor zichtbare verbetering van de huid. Cosmeceuticals werken gericht op een huidprobleem. Er zijn producten die rimpels, hyperpigmentatie, donkere kringen, wallen, roodkleuring, acné, een vale huid en overgevoeligheid verbeteren.

Ook werken cosmeceuticals ondersteunend na een cosmetische ingreep.  Novexpert is perfect om te gebruiken als de huid na een operatie moet herstellen. Door producten met herstellende eigenschappen te gebruiken zie je een mooier en sneller resultaat.

 

NOVEXPERT

Novexpert is een Frans cosmeceutical merk dat hoogwaardige natuurlijke verzorgingsproducten met de hoogste concentraties aan anti-aging ingrediënten ontwikkelt, op basis van de nieuwste technologie, voor de meest gevoelige huid.

Novexpert is ontwikkeld door dokters en wetenschappers, gespecialiseerd in huidveroudering. Dankzij het gepatenteerde ingrediënt Novaxyline (alg) maakt de huid zelf hyaluronzuur en collageen aan. Bovendien vervult Novaxyline de rol van de ultieme anti-vrije radicaal en voorkomt het onnodige veroudering van de huid.

Elke productlijn is onderschreven door een dokter en bewezen effectief: stralende teint, liftend effect en/of anti-rimpel effect.

Novexpert producten zijn 100% natuurlijk van samenstelling en zijn steeds volledig vrij van chemische conserveringsmiddelen, siliconen, PEG, parabenen, phenoxyethanol, minerale oliën, EDTA, sorbinezuur, BHA, BHT. Het merk is Ecocert gecertificeerd. Omdat Novexpert volledig hypoallergeen is, is het ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Vanzelfsprekend zijn de deze producten niet op dieren getest!

Na een tijdje gebruik van Novexpert producten merk je écht een verschil in de kwaliteit van je huid. Niet alleen voelen de producten geweldig aan, ze doen echt wat ze beloven. Alle Novexpert producten zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid. Dit komt omdat ze gegarandeerd de 26 meest irriterende stoffen zoals bepaald in de Europese regelgeving mijden in hun formules. Probeer Novexpert en ervaar het verschil!