kantoor vrouw

HOU JE HUID GEZOND IN AIRCONDITIONING

Met de aanhoudende warmte deze zomer zijn kantoorruimtes met airconditioning bijna een must geworden. Echter, een werkdag in airco heeft ook zo zijn nadelen: naast dat het vaak na een tijd erg koud aanvoelt, droogt het je huid erg uit.

Airconditioning droogt de lucht en vermindert de vochtigheid in de ruimte. Deze drogere aircolucht doet niets goeds voor je huid. Het vochttekort geeft aanleiding tot diverse beautyprobleempjes zoals rode vlekken, ruwe huid, droogtelijntjes rond je ogen en mond en een doffe uitstraling. Welk huidtype je ook hebt, dehydratatie maakt je huid makkelijk vijf jaar ouder.

Gelukkig heb ik altijd toegang tot de juiste potjes en smeersels om de schade te beperken. Daarom voor jullie: dé allerbeste tips om aircolucht te slim af te zijn!

 

1. STAP GEREGELD EVEN UIT DE AIRCO

Je huid is dynamisch en zal zich snel aanpassen aan de omgeving waarin jij je bevindt. Veel van het effect van airco zal afnemen wanneer je je weer in een meer vochtige omgeving bevindt. Dus af en toe een break uit het kantoor, in de buitenlucht, zal je huid goed doen!
Wanneer je baas tegenpruttelt, laat hem/haar dan dit artikel lezen 😉

 

2. HYDRATEER MEER

Wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt, gebruik je best een ongeparfumeerde hydraterende dagcrème om het vochtgehalte van de huid terug aan te vullen. Ongeparfumeerd omdat (synthetisch) parfum de al zo geplaagde huid nog meer zal uitdrogen.

De ultieme hydrateertip: gebruik onder je dagcrème een vochtaanvullend serum, zoals het hyaluronserum!

 

3. VERMIJD OM JE HUID NOG MEER OP DE PROEF TE STELLEN

Als je huid al geïrriteerd is van de airco, is het wijs om ervoor te zorgen dat je dit niet nog erger maakt door bijvoorbeeld het gebruik van sterke parfums, uitdrogende zepen (die met SLS!) of crèmes met irriterende stoffen. Deze zullen enkel maar je huid verder irriteren.
Zachte, rijke crèmes zullen het vochtniveau van je huid aanvullen, terwijl milde wasgels ervoor zorgen dat je (beschermende) bovenste huidlaag niet mee gestript wordt tijdens het wassen.

 

4. MIST MIST MIST

Onontbeerlijk in je handtas is een face mist in handig miniformaat. Het verfrist je op elk moment dat je het wenst, zorgt er tevens voor dat je huid weer extra vocht opneemt en kalmeert de geïrriteerde huid.
Vergeet ook je handen niet! Ik spray altijd face mist op mijn handen na het handen wassen, extra hydratatie!

 

5. ZET EEN GEZICHTSOLIE OP JE BUREAU

Een gezichtsolie doet wonderen voor je huid en is ook in de zomer een musthave! Één of meerdere druppeltjes hebben een instant effect op hoe je huid aanvoelt, dat nare trekkerige gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Olie zorgt ook voor een sneller herstel van je huid.

S&T rose mist

 

6. ZOEK LEUKE MANIEREN OM WATER TE DRINKEN

Véél water drinken is uiteraard het állerbelangrijkste om niet gedehydrateerd te geraken en geen droge huid te bekomen. Je huid hydrateer je echt wel in eerste instantie van binnenuit!

Voor sommigen is dat echter een hele opgave, veel water drinken. Probeer dan eens je water te verrijken met heerlijke smaken zoals water met citroen, sinaasappel, limoen,.. Wat je ook maar lekker vindt, met vruchtenwater is zowat élke combinatie mogelijk.

En voor een heerlijk niet-alledaags alternatief: meng een halve komkommer in schijfjes, een handvol gekneusde munt, 5 aardbeien in stukjes en een halve limoen in schijfjes in een kan ijskoud water met ijsblokjes.  Verrukkelijk 😊

water aardbei

 

DERMAGIQUE’S SELECTIE VOOR JULLIE: