avond buiten

VAN JE ZOMERAVOND GENIETEN ZONDER MUGGENBETEN

Ik ben verzot op zomer, vakantie, lange zomeravonden buiten zitten,.. maar de insecten die ermee gepaard gaan, mogen van mij best naar de maan verhuizen.

Sinds mijn jeugd ben ik al enorm allergisch voor muggenbeten en ik heb in mijn leven letterlijk alle antimuggenmiddelen uitgeprobeerd, van stekker tot lamp en van sprays tot armbandjes, maar toch bleek amper iets te helpen.

Tot ik het roer volledig omgooide…

LICHAAMSGEUR

Het is algemeen geweten en bewezen dat muggen worden aangetrokken door je lichaamsgeur. Jouw lichaamsgeur bepaalt dus hoe aantrekkelijk je bent voor muggen en hoe graag ze van je bloed willen drinken. Ben je alleen en dus het enige doelwit, dan is een mug niet kieskeurig en ben je hoe dan ook de pineut. Maar heeft een mug het voor het uitzoeken, dan wordt het “lekkerste” hapje ertussenuit gepikt. Ik ben helaas een uitstekend voorbeeld van iemand die muggen aantrekt…

 

Zo ben ik er ooit in geslaagd om in de jungle in Mexico, volledig beschermd met lange mouwen en lange broek, en na het leegspuiten van een half flesje Deet, toch nog meer dan 30 muggenbeten te incasseren met als gevolg dat ik ’s avonds een dokter kon opzoeken. Mijn medereizigers hadden amper een beet van een verdwaalde mug.
Ik zal ook nooit die reis naar Spanje vergeten: binnen enkele minuten na aankomst op de kamer begon het al te jeuken en te prikken. Resultaat: 3 steken van een tijgermug op mijn benen. Die feeks moet écht op mij gewacht hebben voor deze leuke verwelkoming! De dagen erna kon ik met niks anders bezig zijn dan pogen de jeuk te kalmeren… “Can I have some more ice please”…

 

ALLERGIE

Ik reageer al sinds mijn jeugd hevig op muggenbeten. Helaas worden die reacties alsmaar erger en heviger. Waar ik vroeger gelige vochtblaasjes en rode jeukende vlekken kreeg, zijn het nu pijnlijke, dikke, jeukende, warme, rode vlekken tot wel 15cm diameter! Ik kan dan ook niet meer op vakantie zonder gewapend te zijn met de nodige antihistaminica en cortisonezalfjes. Helaas.

tijgermug

KENTERING

Zoals ik al schreef, heb ik elk antimuggenmiddeltje getest maar uiteindelijk zijn die tijgermug-feeksen er elk jaar in geslaagd enkele dagen van mijn vakantie te verpesten. Vakantie na vakantie. Tot ik het roer vorig jaar volledig omgooide…door op vakantie over te schakelen op geurloze verzorgingsproducten.

 

Echt: geurloos. Volledig. Al mijn producten. Van shampoo tot conditioner, van douchegel tot bodycrème. Geen parfum meer. Geen haarlak meer. Geurloze zonnecrème, check. Ook ’s avonds, bij het uitgaan, enkel nog geurloze Deet (omdat ik geen fan ben van deze chemicaliën maar ze voor mij noodzakelijk zijn, gebruik ik er zo weinig mogelijk van).

 

Resultaat: mijn eerste zuiderse vakantie ooit zonder muggenbeet. Wat een verademing, een ganse vakantie genieten!
Ook dit jaar heb ik op vakantie trouw alleen maar geurloze verzorgingsproducten gebruikt en, ja hoor, opnieuw geen insectenbeet te bespeuren op mijn lichaam.

 

HOE KOMT DIT?

Muggen komen op geuren af. De lekkerste lichaamsgeur uit dat groepje mensen, heerlijk zoet parfum, de citronellakaars die muggen op afstand moet houden, lekker ruikend haar, die antimuggengeur in die Deet spray,…

Ik dacht vroeger mijn ‘aantrekkelijke’ geur voor muggen te kunnen maskeren met lekker ruikende verzorgingsproducten. Net dat trok de muggen echter nog meer aan.
Met geurloze producten win je gewoon tweemaal: je bent heerlijk fris gewassen maar toch geen geurende attractie meer voor muggen!

geurloos

En jij? Heb jij ook last van die kleine monsters? Ben jij ook steeds het slachtoffer?

Probeer eens over te schakelen op geurloze producten. Ik ben ervan overtuigd dat het ook jou kan helpen!