hand in hand

HAND IN HAND – BEAUTYDUO’S DIE ELKAAR VERSTERKEN

Wat chocolade is voor een aardbei en yin voor yang, zijn deze 9 beautyduo’s voor elkaar. Individueel zijn ze goed, als duo zijn ze top en halen ze het beste in elkaar naar boven… én in jou!

PRIMER & FOUNDATION

Trends komen en gaan maar een perfecte teint zal nooit uit de mode geraken! Alexami’s Mineral Liquid Foundation geeft jouw huid een perfecte, stralende teint terwijl je huid kan blijven ademen. Omdat je toch ook niet begint te verven op een niet-voorbereide muur, is het slim om een primer onder je foundation aan te brengen. Zeker in de zomer is een primer onontbeerlijk, zo glijdt je make-up niet zomaar van je gezicht als je even naar buiten stapt in de middagzon. Ook lichten primers je teint op, verminderen ze poriën, egaliseren én matteren ze je huid: echte make-upmirakels! Alexami’s Hydrating Primer is een hydraterende, siliconenvrije crème en primer in één. Topduo voor dé perfecte teint!

OOGPOTLOOD & MASCARA

Geeft een mascara zoals Odylique Mineral Mascara jou lange volumineuze wimpers zonder te klonteren, weet dan dat je blik nóg verleidelijker wordt met een streepje oogpotlood. Gebruik een zwart oogpotlood om het bovenste waterlijntje en de ruimte tussen je wimpers in te kleuren. Zo ziet je wimperaanzet er voller uit! De Eyeliner Black van Odylique is hiervoor perfect want het geeft een perfecte kleur en houdt langdurig zonder vervagen!

CRÈME & OLIE

Er bestaan dag- en nachtcrèmes die zich richten op alle mogelijke specifieke doelen, van extra hydratatie tot krachtige anti-aging. Op zich werken deze prima maar heb je er al eens een paar druppels olie aan toegevoegd? Probeer het en merk zelf het verschil! Het geeft je huid meteen die prachtige glow van topmodellen in magazines. En je huid wordt er écht beter van!

Een topcombinatie hier is de Evolve Daily Renew Cream met de Rosehip Oil.

LIPSTICK & LIPGLOSS

Niet van nature gezegend met volle, kissable lips? Speel dan vals met dit slimme trucje: het beste uit lipstick en lipgloss combineren. Kies voor een licht glanzende lipstick zoals PHB’s Petal Lipstick, en breng erna een stipje lipgloss (bijvoorbeeld Alexami’s Crushed Melon Lipgloss) aan in het midden van je lippen. Dit zorgt voor een optisch vergrooteffect met als resultaat: volle lippen waar Angelina Jolie zelfs jaloers op zou worden.

ZONNECRÈME & AFTERSUN

Zonnecrème hoort ieders nummer-1 accessoire te zijn van april tot oktober, dat weet je wellicht al. De Soleo Organics zonnecrèmes zijn verkrijgbaar in handig miniformaat (ideaal voor het gezicht) en groter formaat. Veel mensen geloven helaas nog steeds dat je aftersun alleen moet gebruiken als je verbrand bent.  Weet dat elk tintje dat je krijgt van de zon, een signaal is van je huid dat ze beschadigd is. Aftersun kalmeert en hydrateert je huid na elk zonnebad. Aftersun betekent eigenlijk “diepe hydratatie voor een beschadigde huid”. Toppers in dit segment bij Dermagique zijn: Derma Aftersun Aloe Vera Gel,  Odylique Repair Lotion, Balm Balm Body Oil en Evolve African Orange Lotion, voor het subtiel vasthouden van dat tropisch sfeertje!

SERUM & JADEROLLER

Dat een serum een hoge concentratie aan werkzame stoffen bevat en daardoor een ideaal wapen is tegen allerlei huidproblemen, heb ik jullie in een eerdere blog al verteld. Maar wist je dat topserums zoals Evolve Hyaluron Serum, PHB Gentle Serum en Green People Neutral Serum nóg beter door je huid opgenomen worden door gebruik van de jaderoller? Met de jaderoller geef je je huid niet alleen een massage én workout, maar zorg je ook voor een betere doorbloeding en zorg je ervoor dat de werkstoffen in je serum nog beter opgenomen worden door je huid! Dubbel effect gegarandeerd!

SHAMPOO & CONDITIONER

Veel mensen gebruiken een shampoo die perfect is afgestemd op de behoefte van hun haar, zoals Less Is More Lindengloss Shampoo voor gekleurd haar of Mallowsmooth Shampoo voor dik, breekbaar haar. Echter, de wederhelft van een absoluut topduo wordt vaak al eens over het hoofd gezien: conditioner. Nochtans heeft het gebruik van conditioner onmiskenbare voordelen: het zorgt voor een goede doorkambaarheid, voorkomt dat je haar breekt en beschadigd raakt, hydrateert je haar intens en houdt de natuurlijke beschermlagen van je haar intact. Mooie deal, of niet?

Probeer voortaan je shampoo maar eens in combinatie met bijvoorbeeld de Lindengloss of Mallowsmooth Conditioner, of -waarom niet- een balsem zoals het Lavender Smooth Balm!

REINIGING & TONER

Een goede reiniging is de basis voor een gezonde huid. Wist je dat? We reinigen allemaal ‘netjes’ dagelijks ons gezicht. En we denken uiteraard dat we goed bezig zijn als we als stap erna een serum of verzorgende crème aanbrengen. Maar wist je dat de combinatie reiniging & toner werkelijk wonderen kan doen voor je huid? Een tonic of mist is dé aanvulling na het reinigen van je huid want het zorgt ervoor dat de pH-waarde weer wordt geneutraliseerd. Een juiste pH zorgt dat de werkstoffen in serums & crèmes beter hun werk kunnen doen! Een toner is rijk aan antioxidanten, stimuleert celvernieuwing en verzacht geïrriteerde huid. Toppers van duo’s zijn Evolve Gentle Cleansing Melt & Daily Defense Mist en PHB Gentle Cleanser & Rose Tonic.

SCRUB & SELFTAN

Al eens geëxperimenteerd met zelfbruiner en geëindigd met een onnatuurlijk gevlekt resultaat? Oh jee, hoe herkenbaar voor velen… Het toverwoord bij een zelfbruiner is: scrubben! Vooraleer je zelfbruiner gebruikt, kan je altijd best eerst die zone volledig scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een egalere verspreiding van het product. We willen jouw tere velletje geen geweld aandoen, gebruik daarom steeds een milde scrub zonder schadelijk effect op jouw lichaam of de natuur, zoals Odylique Coconut Candy Scrub of Evolve Tropical Blossom Polish.

Hierna kan je zonder problemen zachte zelfbruiners als Green People Self Tan Lotion of Evolve’s Sunless Glow Body Lotion aanbrengen. Altijd goed uitsmeren en extra aandacht bij ellebogen, enkels en knieën.