cosmetica olie gezicht

DÉ BEAUTYTIP VOOR EEN STRALENDE TEINT: GEZICHTSOLIE

Olie is al een tijdje dé toptextuur in beautyland, en populairder dan ooit. Ook beautytrendsetters en filmsterren zijn er lyrisch over. De reden dat gezichtsolie zo bejubeld wordt in cosmeticaland is simpel. Een natuurlijke gezichtsolie gebruiken, is een gezonde manier om je huid te laten stralen. Gezichtsolie bevat namelijk geen chemicaliën of agressieve stoffen, maar houdt je huid wel in topconditie.

De naam “olie” klinkt vettiger dan dit kostbaar goedje is. Voor elk huidtype is er wel een olie, zélfs voor de vette huid. Vergeet die veroordelen (puistjes en glanzen als een oliebol!) en ontdek wat een verschil olie kan maken voor je huid.

Oliën van planten, noten en zaden zijn al duizenden jaren in gebruik om de huid te verzorgen en mooier te maken. Olie is nu nog net zo effectief als in de tijd van Cleopatra. Onze voorouders ontdekten al de verzachtende, anti-verouderende en ultraverzorgende werking van olie.

 

Maar hoe gebruik je nu eigenlijk olie op je gezicht? En hoe kies je de juiste olie?

 

WAT IS EEN GEZICHTSOLIE?

Een natuurlijke gezichtsolie bevat belangrijke vetzuren en vitamines die de huid helpen om op een natuurlijke manier in balans te blijven. Het beschermt, voedt en herstelt de huid. Dat een olie een glimmend gezicht veroorzaakt is een achterhaalde gedachte. Moderne gezichtsoliën zijn juist vaak ‘droog’ en laten hooguit een subtiele glans achter. Bovendien trekt olie van nature sneller in de huid dan een crème!

Gezichtsolie is niet alleen goed voor hydratatie, maar kan een heler zijn bij huidproblemen.

 

WAAROM EEN GEZICHTSOLIE GEBRUIKEN?

Omdat élke huid er beter van wordt. Een natuurlijke olie in je beautyroutine inbouwen, is een geweldige en gezonde manier om je huid te laten stralen. Je gebruikt de olie alleen of als serum en al na één keer smeren voel je het zachte effect op je huid, die door olie ook meer in balans komt. Je huid zal echt gladder, zachter en elastischer aanvoelen. Om nog maar te zwijgen over die mooie natuurlijke glow!

Afhankelijk van de seizoenen en andere invloeden, heeft je huid niet continu dezelfde verzorging nodig. Een facial oil gebruiken, zorgt ervoor dat je niet telkens opnieuw op zoek moet gaan naar een crème die voldoet aan de behoefte van jouw huid op dat moment.

 

ZOVEEL MOGELIJKHEDEN

Gezichtsolie is zo multifunctioneel dat je het perfect kunt inzetten voor de behoefte die jouw huid op dat moment heeft!

  • Je kan een gezichtsolie dagelijks ’s avonds aanbrengen in plaats van je gezichtscrème, als een soort kuur om je huid optimaal te voeden en te herstellen.
  • ’s Morgens en ’s avonds een paar druppeltjes olie toevoegen aan je crème is ook een goed idee, want het geeft je huid meteen een heel mooie glow.
  • Om de effectiviteit van je make-up reiniger of huidmasker te verbeteren, kun je dit ook mengen met een paar druppels olie.
  • Ook kun je gezichtsolie gebruiken als primer onder je foundation of een druppeltje mengen met je foundation. Hierdoor smeert je foundation gemakkelijker uit en krijg je een mooie gezonde gloed. Backstage gebruiken visagistes die truc al jaren om de gestresseerde huid van modellen te kalmeren.
  • Ook littekens hebben baat bij een goede gezichtsolie!

 

GEBRUIK VAN GEZICHTSOLIE

Gezichtsolie is uiterst zuinig in gebruik. Je hebt er maar enkele druppels van nodig en een flesje van 30ml gaat daarom ontzettend lang mee!

Een erg droge huid heeft vanzelfsprekend een grotere hoeveelheid oliedruppels nodig dan een vette of gemengde. Gebruik voor een droge huid zo’n 4 druppels, voor een normale huid 2 à 3 druppels en slechts 1 à 2 druppels voor een vette of gemengde huid.

 

TIPS VOOR ALS JE EEN OLIE WIL GEBRUIKEN

  • Het gebruiken van gezichtsolie is de laatste stap in het proces van je gezichtsverzorging.
  • Breng de olie aan op een gereinigde en verzorgde huid, die nog een tikje nat is. Olie is op zichzelf niet hydraterend, maar het legt een beschermlaagje op de huid zodat deze het vocht kan vasthouden. Door de olie aan te brengen sluit je het vocht als het ware in.
  • ’s Morgens is een druppeltje in je reguliere verzorging doorgaans voldoende, gebruik het ’s avonds als een nachtkuur. Waarom? Dan herstelt de huid na overdag te zijn blootgesteld aan allerhande bacteriën en vervuilde lucht. Bijkomend is de lucht ’s nachts het droogst, wat betekent dat de olie optimaal zijn werk kan doen.
  • Masseer je huid van je hals naar boven toe om de werking groter te maken (tegen zwaartekracht in!).
  • Nog olie op je handen? Smeer het teveel op de rug van je handen en nagelriemen, zo krijgen deze een extra intense verzorging.

 

DE JUISTE OLIE VOOR JOUW HUID

De juiste olie trekt snel in en laat de huid verzorgd (maar niet vettig!) achter. Wat de juiste olie is, verschilt per persoon en per huidtype. Uiteraard spelen meerdere factoren een rol (o.a. hormonen, drinken van water, luchtvochtigheid). Daarom kan het aangeraden zijn om een olie enkele dagen te proberen alvorens een conclusie te trekken en eventueel over te stappen naar een andere.

Als je pure oliën wil testen, is de Gift Set Mini’s van Oils Of Heaven een fijne optie. Deze set bevat miniversies van de 5 verschillende pure biologische oliën van OOH. Test ze en bestel jouw favoriet!

 

VOOR IEDER WAT WILS

Ik moet eerlijk toegeven dat ook ik vroeger heel wat vooroordelen had over gezichtsoliën (een link met frituurolie was nooit ver weg in mijn gedachten). Echter, sinds ik het heb geprobeerd en het effect merk op mijn huid, ben ik een overtuigde fan. Meer nog, ik kan mij mijn beautyritueel echt niet meer voorstellen zonder gezichtsolie!
Ik vind het ook zo handig dat je met olie je verzorging à la minute kan aanpassen aan de behoefte van het moment.

 

Dermagique biedt 2 olieblends aan en 5 pure oliën, zodat er zeker een gezichtsolie voor jou bij zit! Alle 7 zijn ze hypoallergeen en geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Buiten de Miracle Facial Oil zijn ze allemaal volledig geurloos.

 

Arganolie is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren waardoor het perfect is voor intensieve hydratatie en stimulering van de celvernieuwing. Gezien de intensief hydraterende werking zeer geschikt voor de drogere huid!

Cacay olie is een echte anti-aging krachtpatser. Het bevat 50% meer vitamine E en tweemaal zoveel linolzuur als arganolie, en wel tot driemaal zoveel retinol als rozenbottelolie. Deze olie heeft een verzachtende en revitaliserende werking op de huid. Het staat ook bekend om de sterkte anti-aging werking en is in staat om het aanzien van kleine littekens te verminderen. Dé olie voor de rijpere huid!

Moringa olie is een krachtige antioxidant gezichtsolie. Het bevat een zeer hoog percentage natuurlijke antioxidanten evenals oliezuur, vitamine A en vitamine C. Op deze manier helpt deze gezichtsolie de huid te beschermen tegen vrije radicalen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Moringa heeft tevens ontstekingsremmende eigenschappen en kan daarom erg heilzaam werken op de huid met acné, eczeem en psoriasis! Ideale gezichtsolie voor gevoelige en gemengde tot vette huid!

Rozenbottelolie is een celregenererende gezichtsolie. Deze is rijk aan vitamine C, K en A, waardoor het ideaal is om tekenen van littekens en striemen te verminderen en fijne lijntjes en rimpels glad te strijken. Rosehip is hip in de strijd tegen rimpels bij iedereen met een rijpere of beschadigde huid!

Marula olie = herstellend & aanvullend. Het werkt naast hydraterend en verzachtend, ook collageenopbouwend en het beschermt tegen vrije radicalen en vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Marula olie heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en wordt één van de nieuwe wonderoliën genoemd! Ideaal dus als anti-aging olie voor de normale tot rijpe huid, maar ook voor de gemengde tot vette huid!

Miracle Facial Oil bestaat uit rozenbottel-, argan-, nigella- en zonnebloemolie en heeft een subtiel parfum van roos en vanille. Deze olie is uiterst geschikt voor de rijpere en drogere huid, omdat de mix van oliën die ze hier gekozen hebben, allemaal inzetten op huidherstel en anti-aging.

Naked Beauty Oil is een mix van rozenbottel-, abrikoospit-, pompoen- en framboospitolie met extra vitamine E. Deze oliën zijn allemaal rijk aan vitamines en omega vetzuren. Een echte superfood voor je huid! Naked Beauty Oil is geschikt voor alle huidtypes, en zeker erg interessant voor de gevoelige huid.

 

TOT SLOT

Mocht een olie toch te zwaar of te licht zijn voor gebruik op je gezicht, dan kan je deze nog gebruiken op je lichaam of in je haar. Daardoor is de aanschaf van een gezichtsolie nooit een verloren aankoop!

Verplaats deze musthave maar van je ‘ik twijfel nog een beetje-lijstje’ naar je dagelijkse routine.

Ik help je graag verder bij de keuze van jouw ideale gezichtsolie!