serum

WAAROM EEN SERUM ZO GOED IS VOOR JE HUID

“’s Ochtends en ’s avonds reinigen en een dagcrème smeren”. Tot daar het beautyritueel van de meeste vrouwen als je ernaar vraagt. Dit verbaast mij wel een beetje, ik dacht eigenlijk dat een gezichtsserum deel uitmaakt van ieders gezichtsverzorgingsroutine.

 

WAT?

Als je je huid echt diep wil verzorgen, is het aangewezen om ook een serum te gebruiken.
Een gezichtsserum is een sterk geconcentreerde, lichte emulsie met daarin een hoge concentratie werkzame stoffen. De werkstoffen in een serum bestaan uit kleinere moleculen en dringen daardoor dieper in de huid waardoor een serum uiterst effectief is.

Als je het vergelijkt met een crème, kan je zeggen dat een serum ervoor zorgt dat voedingsstoffen in de huid terechtkomen en een crème je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

 

WANNEER?

Je gebruikt een serum als een extra stap in de verzorging, na je reiniging en toner en vóór je dag- of nachtcrème. Best dan ook ’s morgens en ’s avonds.

 

WAARVOOR?

Een serum is een ideaal wapen tegen specifieke huidproblemen, van antirimpel tot extra hydratie. Met een serum kun je je huid geven waar deze op dat moment om vraagt. Je kan tussen meerdere serums afwisselen, bijvoorbeeld ’s morgens en ’s avonds een ander serum gebruiken. Maar een serum kan je ook als kuur gebruiken: gebruik het dan een aantal weken achter elkaar zowel ’s morgens als ’s avonds totdat jouw huid weer opgeknapt is.

Voorbeelden:
-bij dehydratatie in de winter een hydraterend serum als kuur gebruiken.
-een serum met vitamine C als kuur tegen pigmentvlekjes of acné littekentjes of bij zonneschade.
-een kalmerend serum om geïrriteerde huid tot rust te brengen.
-een serum met krachtige anti-aging ingrediënten in de strijd tegen rimpels inzetten.

 

ERVARING

Ik gebruik al heel lang een serum, eigenlijk zolang als ik mij kan herinneren. Ik hou rekening met de specifieke eisen van mijn huid en pas mijn serum daaraan aan.

Op dagen dat mijn (allergische) huid wat over haar toeren is, gebruik ik een zacht kalmerend serum zoals PHB Ethical Beauty’s Gentle Serum. De geurloze formule met aloë vera en zoete amandel is volledig gericht op het kalmeren en hydrateren van de gevoelige huid. De lichte gelformule zorgt voor een verfrissend gevoel.
Op andere dagen zet ik alles op alles tegen huidveroudering en wissel ik mijn krachtige anti-aging serums Hyaluron 200 Serum en HY C Recovery serum met elkaar af.

Het Hyaluron 200 Serum van Evolve Beauty bevat 200mg hyaluronzuur per flesje. Hyaluronzuur is een bewezen krachtige verjongingskuur voor je huid, het hydrateert tot in de diepe huidlagen en en vult rimpels en fijne lijntjes van binnenuit op. Naast hyaluronzuur bevat dit serum ook granaatappelextract (stimuleert celvernieuwing) en rozenwater (kalmeert de huid).

Sanctum’s HY C Recovery Serum bevat dan weer een hoge dosis vitamine C als huidverjongingsingrediënt. Naast anti-rimpelwerking zorgt vitamine C ook voor het vervagen van vlekjes en egaliseren van de teint. Hiernaast bevat dit serum ook hyaluronzuur en gotu kola extract, dat de huid beschermt tegen omgevingsfactoren.

Zelfs na enkele dagen gebruik zal je het verschil aan je huid al goed merken!

 

OGEN

Naast gezichtsserums zijn er natuurlijk ook oogserums, specifiek gericht op de gevoelige huid rond de ogen.
Het eetbare Oog en Lip Serum van Tasty Skincare bevat een mix van 7 biologische oliën om op de meest milde wijze je oogzone te voeden en vochtophopingen te verminderen.

Recent werd ook het nieuwe Hyaluronic Eye Complex van Evolve Beauty gelanceerd: net zoals het serum een krachtig anti-aging oogserum boordevol hyaluronzuur. Daarnaast bevat het tuberoos plantencellen om donkere kringen, wallen en rimpels aan te pakken en kalmerend komkommerextract voor het verminderen van wallen en donkere kringen. Een nieuwe topper op de markt!

 

Nog een tip: masseer je krachtig serum nog dieper in je huid met de jaderoller. Met de jaderoller geef je je huid niet alleen een massage én workout, maar zorg je ook voor een betere doorbloeding en zorg je ervoor dat de werkstoffen in je serum nog beter opgenomen worden door je huid!