mascara

MASCARA MET MAXIMAAL EFFECT

Bijna elke vrouw heeft dit magische middeltje standaard in haar toilettas: mascara. Mascara is hét geheim voor een instant mooie blik en een geweldig effect, en het is supersnel aan te brengen.

Op dagen waarop ik geen make-up draag, zal ik toch steeds mijn ogen lichtjes aanzetten met mascara. Het maakt je ogen groter en doet je er gewoon beter uitzien. Althans, ik voel mij er beter door!

We gebruiken het bijna allemaal dagelijks als laatste stap in onze oogmake-up en met deze 10 handige tips brengen wij voortaan mascara aan als een professional!

 

1. Kies de juiste mascara

Het lijkt evident maar het is de belangrijkste keuze: ga ik voor lange wimpers of kies ik eerder voor volume? Zwart of bruin? Zwart is veruit de meest gebruikte kleur, maar wist je dat deze kleur ook hard kan overkomen bij vb een blondine met een lichte huidskleur en lichte ogen? Zulk een licht type komt vaak beter tot haar recht met een diepbruine mascara.

Aan de hand van vragen van klanten merk ik dat er veel dames gevoelige ogen hebben en daardoor niet alle mascara’s kunnen verdragen. Het is dan zeker belangrijk om een mascara te kiezen die geen irriterende stoffen bevat (om nog maar te zwijgen van toxische stoffen).

 

2. Zorg voor zuivere wimpers

Breng mascara altijd aan op droge, zuivere wimpers. Dit wil ook zeggen dat als je een reiniger op basis van olie gebruikt, je ervoor zorgt dat er geen olierestjes op je wimpers achterblijven.
Zelf reinig ik altijd even na met wat micellair water op een wattenschijfje, na het afnemen van mijn oogmake-up met mijn oliereiniger.

 

3. Pomp nooit met je borsteltje in de mascaratube

Een klassieke en veelgemaakte fout die ervoor zorgt dat er lucht in de tube komt. Lucht betekent bacteriën en uitdroging. Niemand wil bacteriën en klonters in haar mascara, toch?

 

4. Verwijder klontertjes

Klontertjes die aan het uiteinde van het mascaraborsteltje zitten, kunnen tijdens het aanbrengen in je ogen of tussen je wimpers komen. Veeg daarom het uiteinde van het mascaraborsteltje eerst even schoon aan een tissue of aan de huls. Gebruik geen watje, want dan krijg je pluisjes in je borsteltje.

 

5. Begin bij de basis van je wimpers

Goed mascara opdoen begint letterlijk bij de basis. Sommige vrouwen brengen mascara alleen aan op de puntjes van hun wimpers, omdat je daar direct resultaat ziet. Je wilt natuurlijk dat je wimpers vooral bij de uiteinden langer en voller worden, maar dan is het juist belangrijk om bij de basis van je wimpers te beginnen. Hoe groter het stuk van je wimpers waar je mascara aanbrengt, des te meer van je wimpers geaccentueerd wordt.

 

6. Zigzaggend aanbrengen

Ga met het borsteltje vanaf de basis zigzaggend over je wimpers. Op deze manier komt er meer mascara op je wimpers en voorkom je dat je wimpers aan elkaar gaan kleven.

Gebruik eerst je mascaraborstel bovenop je wimpers. Borstel dan onderaan je wimpers naar boven toe om er voor te zorgen dat je de wimpers langs beide kanten kleurt .

 

7. Vergeet je ooghoeken niet

Gebruik het puntje van het borsteltje om mascara op de wimpers aan de uiteinden van je oogleden te doen. Dat is met het puntje veel handiger en door ook op die wimpers mascara aan te brengen, creëer je een nog vollere look.

 

8. Meerdere laagjes

Afhankelijk van de look die je wil creëren, breng je één of meerdere laagjes aan.
Bij een rustige nudelook kan één laagje genoeg zijn, maar voor een iets meer uitgesproken oogopslag breng je best zeker twee laagjes mascara aan. Voor een meer dramatische oogopslag of bij smokey eyes kan je best nog meer laagjes aanbrengen.

 

9. Breng nooit nieuwe mascara aan over droge mascara

Hoe meer laagjes, hoe mooier de oogopslag. Absoluut, maar onthou deze regel: altijd de laagjes meteen na elkaar aanbrengen. Natte mascara over droge mascara aanbrengen geeft je het spinnenpootjes effect, en dat ziet er niet zo mooi uit.

 

10. Corrigeer eventuele foutjes

Vlekjes op je oogleden of wangen die je tijdens het aanbrengen hebt gemaakt, kan je deze simpel verwijderen met een wattenstaafje en evt wat make-up remover.

 

 

 

 

Tot slot nog dit.
Verwijder steeds je mascara en andere make-up voordat je gaat slapen. Gebruik een zachte reiniger, liefst op oliebasis. Wrijf niet te hard, maar drenk een wattenschijfje in make-up remover en laat het even op je wimpers intrekken. Reinig je je ogen niet of doe je het te ruw, worden je wimpers breekbaar en broos en kunnen ze gaan uitvallen…

Hou ook rekening met de levensduur van je mascara. Elke keer dat jij je mascara gebruikt, komen er bacteriën van je wimpers op. Het borsteltje met bacteriën stop je dan weer terug in de huls, waar het gaat broeien. Doe daarom niet langer dan 3 maanden met je mascara en koop dan een nieuwe. Dit voorkomt ook vervelende oogonstekingen!

Dermagique biedt biologische mascara’s aan van Odylique, PHB Ethical Beauty en Green People. Deze awardwinaars zijn alle drie geschikt voor gevoelige ogen en verzorgen je wimpers intens. Welke jij verkiest, zal een beetje afhangen van de kleur en het type borsteltje dat jij verkiest.

Test ze en je zal het verschil merken!